donderdag, januari 03, 2008

Janssen Pharmaceutica

Sociaal-economisch sprong ook de herstructurering bij Janssen Pharmaceutica in het oog. De hoofddelegee van LBC-NVK brengt ons zijn doorleefd relaas. Als secretaris van de Ondernemingsraad laat hij ons ook kennis maken met een aantal opmerkelijke standpunten. Hoe kijken we daar nu achteraf op terug? Niet zoals Yves Leterme die in Humo (24/12/07) zegt: “We zullen moeten leren leven met de schommelingen en de schaalvergroting die de globalisering meebrengt.” Uit ons ‘nawoord’ blijkt dat wij daar anders over denken.

Janssen Pharmaceutica: Strijd en solidariteit blijft centraal staan!

Door inzet en strijd hebben de arbeid(st)ers en baremabedienden van Janssen Pharmaceutica in Beerse, Geel en Olen bewezen de ‘toonaangevende’ syndicale agenda te bepalen in het bedrijf dat dacht de toon te kunnen zetten!
Als ACV-militant bij Janssen kan ik gerust stellen dat de kracht - eensgezindheid - verontwaardiging - actie - vastberadenheid van de Janssen-collega’s de weg toont voor een (h)echt syndicalisme waarin strijd en solidariteit centraal blijft staan.

Wanneer je me in juni van dit jaar verteld zou hebben dat ik nog een zevendaagse staking zou meemaken bij Janssen dan had ik je gek verklaard.

Volledige tekst: klik hier.

Tekst: “Afsluiting tgv afronding procedure Renault tijdens de bijzondere ondernemingsraad van 7 november 2007 door de vakbonden”

Tekst: “Tekst vanwege de vakbonden tijdens de laatste bijzondere ondernemingsraad op 9 november 2007 toen de beslissing van de directie om over te gaan tot ontslag werd medegedeeld”

Ondernemingssite van Janssen Pharmaceutica.




Nawoord

1/ Renault, Sabena, Volkswagen, General Motors Opel, Agfa-Gevaert, Carrefour, Siemens-Nokia, Bayer-Lanxess, Chevron, Janssen Pharmaceutica…
Een eindeloze reeks van afdankingen, jobverlies, outsourcing, inkomensdaling, flexibilisering en delokalisering. In één woord: bestaansonzekerheid voor de werknemers!
Ook bedrijven met hoge winstcijfers danken personeel af en verhuizen naar streken met lage lonen en zonder vakbonden.
Het blijken de asociale gevolgen te zijn van de wetmatigheden van de “vrije” markt, van liberalisme, van geglobaliseerd kapitalisme.

Volledig nawoord: klik hier
.

Geen opmerkingen: